Ik heb wel wat met Jezus, maar niks met Israël

07-07-2024

IK HEB WEL WAT MET JEZUS, MAAR NIKS MET ISRAËL - De strijd tegen Israël en de strijd om Jeruzalem is het brandpunt van de wereldpolitiek geworden. Als je de Bijbel serieus neemt - en in dat licht ook de ontwikkelingen in de wereld - kan je gewoon niet om het Joodse volk en het land Israël heen.

Mijn mond valt dan ook open van verbazing als ik christenen hoor zeggen: ‘Ik heb wel wat met Jezus, maar niks met Israël’. Kan je die twee van elkaar scheiden? Zeker als we beseffen dat Jezus van Nazareth - onze Heiland en Verlosser - een Jood is en het volk Israël Zijn familie.

In deze video noem ik drie Bijbelse argumenten waarom de uitspraak - ‘Ik heb wel wat met Jezus, maar niks met Israël’ - op z’n minst merkwaardig is en naar mijn overtuiging niet Bijbels.  Nieuwsgierig geworden? Bekijk de video en deel deze met anderen.

Dit artikel delen:

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer

Sluiten