Wat een Christen van een potlood kan leren!

14-04-2024

WAT EEN CHRISTEN VAN EEN POTLOOD KAN LEREN! – Op het eerste gezicht een wat merkwaardig onderwerp voor deze nieuwe blog. Deze week las ik een prachtige anekdote die ik graag met je wil delen. Het zette me aan het denken.

Een jongetje keek naar zijn oma die een brief aan het schrijven was. Op een gegeven moment vroeg hij: ‘Oma, schrijft u een verhaaltje over wat wij samen hebben meegemaakt? Of schrijft u misschien een verhaaltje over mij?’ Zijn oma stopte met schrijven, glimlachte en zei: ‘Ik schrijf inderdaad over jou. Maar belangrijker dan de woorden die ik schrijf, is het potlood waarmee ik schrijf. Ik zou willen dat je later - als je groot bent - net zoals dit potlood wordt’.

Het jongetje keek nieuwsgierig en enigszins verbaasd naar het potlood, maar kon er niets bijzonders aan ontdekken. ‘Het is maar net hoe je ernaar kijkt’, zei oma. Het potlood heeft namelijk vijf bijzondere eigenschappen die jou kunnen vormen en leren om als christen verschil te maken in deze wereld.

Dit artikel delen:

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer

Sluiten